Balkong

Alla lägenheter har balkong och/eller tillgång till uteplats. Tänk på att det bor någon under dig, som kan påverkas av vad du gör uppe hos dig. Kasta t.ex. inte ut cigarettfimpar från balkongen. Skaka inte heller mattor eller borsta hunden på balkongen. Sopa balkongen försiktigt så skräpet inte åker ner till grannen under.

Blomlådor ska av säkerhetsskäl hängas på insidan av balkongräcket. Var försiktig när du vattnar blommorna så det inte kommer ner till grannen under.

Om du vill grilla måste du stämma av med dina grannar först.

Markis får sättas upp på balkongen, antingen genom att stöttas mellan balkong och balkong eller skruvas fast i balkongtaket. Markisen ska vara vit-rödrandig.

Balkongerna har vanligen mellan 2 och 3 graders lutning för att vattnet ska rinna av. I vissa fall har upp till 4 graders lutning noterats, vilket kan upplevas otrevligt men inte innebär någon risk. Vill du lägga trätrall på balkongen för att jämna ut lutningen bör du se till att vattnet kan rinna av. Lägg därför läkten från fasaden och ut mot balkongräcket, inte längs med väggen.

Då fastigheterna är K-märkta (grönklassade enligt Stadsmuseet) är det inte tillåtet att glasa in balkongen eller sätta upp ett ytterligare vindskydd.

« - Tillbaka till ABC - »